top of page
Zoeken
  • Harrie Boogaard Wijnprofessional

Wijnproeverij bij Osage met als thema "alles kan eenvoudiger" ofwel eenvoudig vs complex


Vrijdag 13 maart gaf ik een wijnproeverij bij creatief bureau Osage uit Utrecht. Hun visie is "alles kan eenvoudiger". In de communicatie is dat prima maar geldt dat ook voor wijn? Is eenvoudige wijn beter/lekkerder dan complexe wijn? Het personeel van Osage kreeg de kans om dat te ontdekken, steeds twee glazen gevuld met verschillende wijn, eenvoudig in prijs en smaak naast complex en ietsje duurder. Een wijn is complex als je meer dan drie verschillende aroma's en smaken kunt ontdekken in een wijn. Er werd volop geproefd en ontdekt, Sauvignon Blanc uit de Loire vs Marlborough single vineyard, gevolgd door een Chardonnay uit West Kaap Zuid-Afrika vs een dikke Chardonnay (houtgerijpt) uit Californië, daarna een rosé uit de Languedoc vs een Tavel AOC uit de Zuidelijke Rhône. Bij de rode wijn kon een Primitivo uit Puglia vs een houtgerijpte wijn van de Vranec druif uit Macedonië geproefd worden, gevolgd door een Oostenrijkse Blaufränkische uit Burgenland vs een wijn gemaakt van de Frankovka (Blaufränkisch) uit Servië, als afsluiting kon er genoten worden van een Bergerac AOP vs een Grand Vin de Bordeaux AOC. De conclusie was dat eenvoud niet altijd minder hoeft te zijn maar dat (voor de geoefende wijndrinker) complexere wijn toch wat avontuurlijker is, echt ohhh…., ahhh… wat lekker-wijn!

Wilt u ook zo'n proeverij? mail dan even naar: h.boogaard.wijnprofessional@gmail.com

Wijnproeverij Maarssem, wijnworkshop Maarssen

#wijn #wijnproeverij

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page