top of page
Zoeken
  • Harrie Boogaard Wijnprofessional

Wijnproeverij in Woerden


Zaterdag 11 april was ik te gast in Woerden, deze keer had ik prachtige wijn mee uit Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Servië, Herzegovina en Macedonië. 16 buurtgenoten uit de Nieuwendijk, keken, roken en proefden dat het een lieve lust was. Een zeer enthousiaste en leergierige groep kenners en genieters ontdekten aroma's en smaken van rood en zwart fruit, wit en geel fruit, exotisch, rijp en onrijp, vanille, hout, leer, stallucht, Malo (boter, yoghurt, kwark) witte bloesem, doperwtjes en asperges, gestampte muisjes of venkel, kaneel en kruidnagel. Ik vertelde over de kenmerken van de verschillende druivensoorten, waaronder de inheemse balkan druivensoorten; Prokupac, Tamjanika, Smederevka en Morava, de Blatina, Zilavka, Vranac, Bena enTrnac. Ook Chardonnay, Sauvignon Blanc en Muscat de Hamburg kwamen voorbij en als laatste werden de proevers getrakteerd op een werkelijk fantastische Pinot Noir uit Servië, superwijn "value for money"-wijn, "Ohhh…, Aaaah…, lekker-wijn". Tja het was nog lang gezellig op de Nieuwendijk en ik hoefde echt geen moeite te doen om wat wijn te verkopen, deze wijn verkoopt zichzelf. Ik ga deze week de Nieuwendijk verwennen met heerlijke wijn als ik 122 flessen ga afleveren.

Wilt u ook zo'n leuke, leerzame wijnproeverij met fantastische wijn, mail dan even naar h.boogaard.wijnprofessional@gmail.com dan kom ik ook bij u thuis een wijnproeverij geven.

Wijnproeverij Maarssem, wijnworkshop Maarssen

#wijnproeverij #wijn

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page